Corrie Schrier

Welkom op de site van Atelier Corrie Schrier

 

 

Corrie Schrier

Geboren op het voormalig eiland Wieringen in de kop van Noord-Holland.IMG 3909 1 1

Autodidact beeldend kunstenaar. Begin jaren 2000 heeft zij met verschillende materialen gewerkt onder begeleiding van diverse kunstenaars waaronder Margreet Wierda.

Naast het schilderen heeft zij zich toegelegd op het vervaardigen van beelden. Aanvankelijk ter verdieping van haar schilderstechniek, maar inmiddels is ze gegrepen door de driedimensionale mogelijkheden die deze kunstvorm haar biedt. Haar favoriete materiaal is de chamotteklei die ook nauw verband houdt met de aardsheid van haar onderwerp. Een aantal van haar beelden is in brons gegoten.

Tijdens vele reizen door het overweldigende continent Afrika, ‘de bakermat van de mens’, ontstond een grote bewondering voor de verschillende daar levende bevolkingsgroepen. Een bewondering die resulteert in een eigen thematiek. Zo kenmerken de beelden van Corrie zich door de specifieke gelaatstrekken van onder andere de Himba’s, Xhosa’s, Koikoi’s en Herero’s.

Daarbij gaat haar aandacht vooral uit naar de Afrikaanse vrouw. De kleurrijke maar bovenal sterke en wilskrachtige Afrikaanse vrouwen die Corrie onophoudelijk inspireren, wil zij de prominente plaats geven die ze volgens haar verdienen. Haar beeldend werk als eerbetoon aan de vrouwen en moeders die met onaflatende moed de kracht uit zichzelf weten te halen.

Corrie geniet van het creatieve proces en heeft meer ideeën dan ze in een lang leven kan realiseren. Geïnspireerd en met veel plezier geeft ze haar kunstenaarschap verder vorm.